Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2018 01:01 - За смисъла на живота
Автор: svetlina551 Категория: Други   
Прочетен: 1043 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 26.03.2018 21:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



            

25.03.2018 г. - Горна Баня             За смисъла на живота


- За да осмисли човек живота си, какво е нужно?    - Любов, Любов, Любов...

- Нима това е достатъчно?

Да поразсъждаваме! От Отца изхождаме, а той е Любов. Значи, същността ни е Любов.  Да осмислим живота си означава, да не изневерим на същността си.

Защо живеем в свят, в който има добро и зло? - някой ще попита. Та, нали Любовта ни осмисля живота? Защо ни е злото? Та, то отнема живот...

- Но, как иначе ще проявим свободната си воля? Как ще направим своите си избори, ако нещо не ни провокира? И все пак, пред нас стои въпросът, защо правим грешни избори? Защо позволяваме да ни бъде отнета Радостта от живота? Кое е това, което ни вкарва в заблудата? Защо сме склонни да изневерим на същността си, нима забравяме, че ние сме Любов? И така, очертахме границите на нашите умствени лутания.

На първо място, всеки иска за себе си да получи Любов. Излиза, че има недостиг. Защо се получава недостиг? Та, нали същността ни е Любов!?

Да си представим, че сме едно езеро, в което се влива вода и съответно отлива вода. Значи, езерото, това сме ние. Нашата Любов, за да се отлива, трябва да се влива и това е един  непрекъснат процес. Какво се случва, когато се влива недостатъчно? Ето, тогава говорим за недостиг. А, какво пречи да се влива вода в езерото? - Всякакви пречки по пътя на водата.

Какво пречи на човешката същност да получава Любов? -Това са спънките, всички спънки, които нямат нищо общо с Любовта. Обиден си от някого, обиждаш се -  ето ти първата спънка. Обида, не е равно на Любов, а говори за недостиг на Любов. Сърдиш се на някого или нещо – отново недостиг на Любов. Обвиняваш, осъждаш – пак недостиг на Любов.

Та, като говорихме за вливания и отливания, имахме предвид Правия път (Божия Закон).

Да приемем, че човешката същност разбира правилата на играта, наречена живот, т.е. познава Божия закон. И ако не изневерява на същността си, т.е. не нарушава непрекъснатия процес на вливане и отливане, то, не само ще има мир в душата и радост от живота, но където и да се намира този човек, ще внася хармония на всички нива. Ето, колко е просто, да се осмисли животът!

- А, къде остана злото? - ще каже някой. Не го ли пропуснахме в картинката? Когато понасяме неговите удари, възможно ли е да изпитваме радост?

- Тъй като, човешката същност е устроена така – да вибрира на различна честота и да е една динамична система, която се стреми към баланс, както махалото се стреми към равновесие, то са допустими всякакви пертурбации. Но, законът за равновесието е вездесъщ.

Разумният човек насочва мислите си в правилната посока, успокояват се емоции и чувства и с мир приема Божията воля. Какво означава да насочим мислите си в правилната посока? Това не означава, да си мислиш „Аз съм щастлив!“, когато не си, нито да си казваш -„Да става каквото ще!“. Но означава, да си спомниш, че си Божествена същност и че, Любовта е твоето естество. И да припомним, че Любовта е дълготърпелива, всеопрощаваща, Живот даряваща.

Отново някой ще попита: - Ако същността ни е Любов, защо толкова нещастни хора има по света? Защо правим или някои правят грешни избори? Та, нали всички познават състоянието на мир, блаженство, сигурност, радост и веселие? - Защото се намираме на място, където сме подвластни на двете сили – добро и зло и защото по Божията воля се разиграват ситуации, т.е. попадаме в обстоятелства, при които се дава шанс на душата да възраства, като придобива опит и в резултат на този опит, да осъзнава законите на битието.

Да се върнем на въпроса:  “Как осмисляме живота си?” и да дадем отговор. - Осмисляме живота си, като не изневеряваме на същността си, която е Любов и проявяваме Любовта към всичко и всеки.

Та, с няколко думи:

Любов, Любов, Любов...

Благодарим ти, Боже, че си ни създал и Животът в нас си влял!

Докато живеем и растем, ще те славим, Боже, със своите дела, за да пребъде навеки Любовта!

Защото е казано:

Да пребъде Любовта Ми чрез Човека през времената!




Гласувай:
2



1. barin - Здравей, Svetlina551. Смисълът на ...
26.03.2018 07:41
Здравей, Svetlina551. Смисълът на живота за всеки е различен. Зависи от целите и амбициите. Всеки трябва да отгледа дете, да построи дом, да остави нещо след себе си. Например аз съм правил 16 дарения, посадил съм 11 дървета, отбелязал съм си името по книги за посещения на музеи на няколко места, има ме в регистъра на Клуб МЕНСА,в приносите към Wikipedia. Гледам името ми да се свързва с положителни неща, защото никой не е вечен.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svetlina551
Категория: Други
Прочетен: 122422
Постинги: 62
Коментари: 12
Гласове: 77
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031