Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2022 17:18 - Три важни неща в живота
Автор: svetlina551 Категория: Други   
Прочетен: 1630 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


                                           Три важни неща в живота

        Защо трябва да говорим за важните неща в живота?
- Защото, ако знаем кои са те и за нас са на първо място, то можем да се изпълним с вяра, че животът ни ще е пълноценен.
Кои са тези важни неща? Може би, ще кажете, че за различните хора те са различни.
Нека се спрем на тези три важни неща в живота :
1. Бог
2. Че сме тук и сега, тоест, че ни има в света.
3. Какво проявяваме навън, тоест даваме ли път на Божественото у нас да се прояви?

   Всички сме на мнението, че за да съществува нещо, трябва някой или нещо да го е създал. Често се говори за еволюция, но за да има еволюция,трябва нещо да еволюира. Нали, така! Според науката, променящата се среда, в която са попаднали съчетани елементи е дала и дава тласък на еволюцията. Според религията, съществува Създател, който иска да се изяви /прояви/ и в резултат на това е създал форми, които е изпълнил със съдържание. Този Създател или Първоизточник на всичко съществуващо, някои наричат Бог, други го кръщават с различни имена. Защо е важен той?
- Защото, всичко съществуващо е негово проявление. А щом това е така, то от него зависи, как ще се прояви. С други думи, Създателят е този, който ръководи битието, този, който твори, създава и надгражда.
 - Но, нали имаме свободна воля? - някой ще спори.
Ще стигнем и до свободната воля.
Според науката, човек е свободна личност, която е отговорна , в повечето случаи, за това, което се случва в неговия живот.
 Според религията, човек има свободна воля, но и Божи промисъл.
До тук, всичко това е известно.
Едни ще вярват в едно, други в друго. Променят ли вярванията  с нещо живота ни?
За някои - може би да, за други - може би не.
Защо, казахме, ,,може би"?  Защото, в резултат на изборите си, хората ще насочват волята и действията си в една или друга посока.
Вярваш или не вярваш, знаеш или не знаеш, животът си тече.
   В крайна сметка, защо е важен Създателят?
Защото Той и само Той е Този, който диктува, а ние сме тези, които четем написаното.
Хората на науката, откриват едни или други закони, действащи в битието, тоест прочитат едно или друго от написаното от Създателя.
   Да приемем, че ние сме тези, които с действията си или бездействията си, пишем съдбата си. Едни пишат добре, а други лошо. Излиза, че сами сме си виновни за лошото писане. Донякъде е така.
   Но ако приемем, че има Божи промисъл, то ще знаем, че всичко, което се случва и не е в нашата власт, е за добро. Защо е за добро, когато страдаме например?
 Защото, когато създаденото е проявление на Създателя, то е ясно, че той има дълбок замисъл, тоест цел. Възможно ли е Създателят да цели да се саморазруши?
Естествено, че не. Следва, че той твори, гради или надгражда, тоест всичко, което Той допуска, се обръща на добро.
Тези, които вярват на науката, ще се сърдят на себе си, че не са достатъчно учени или еволюирали, за всички нещастия в живота си.
Тези, които вярват в Създателя, ще знаят, че каквото и да се случва в живота им, ще е за добро, ако не изневеряват на същността на Създателя, която е добро /Любов/.
Ако решите, че Бог е на първо място в живота Ви, то ще възраствате /надграждате/, тоест ще придобивате.
Ако пък решите, че това за Вас не е важно, то ще придобивате в по-малка степен, тоест ще възраствате с по-бавно темпо, защото ще градите и разрушавате едновременно.
И в двата случая, Вас Ви има на този свят. Така, че, няма да отречете важността на този факт.
А що се отнася до това - "Какво проявявате навън?", ще кажем, че също е толкова важно, колкото това, че Ви има на този свят. Защо е важно?
Защото, това определя мястото и ролята Ви в този цикъл, наречен живот на физическото поле. Има ли значение, какво е мястото и ролята Ви в живота?Със сигурност ще кажете, че има значение. Та, всеки иска по-добър живот и по-добра изява на самия него в живота.
Щом е така, нека да добавим:
Създателят "носи" Любов и раздава с пълни шепи. Няма да отречете, че всеки иска и търси Любовта. Това означава, че радостта от живота е в Любовта. А щом един иска да се радва на живота, значи всички искат да се радват на живота. Любов, Правда, Истина , Добродетел и Мъдрост са тези, които дават и радват. Ако се проявяват навън
ще има Благодат.
Какво излиза? Че е важно, какво се проявява навън.
До тук, отново обърнахме внимание на три важни неща в живота. Не, че всеки не ги знае, но Създателят иска да сме будни, да знаем, кои сме във всеки един момент и никога да не забравяме, че всеки миг от живота си струва. В каквото и да вярваме, където и да се намираме, каквото и да избираме, Вечното Слънце ще ни топли с лъчите си, ще ни дарява живот и Светлина. А когато дойде време, всичко да разбереме, животът за нас, ще е без време. Ще се чудим и ще се дивим, в едно с Бог ще творим, волята му ще изявим. До тогава, да казваме Амин!
  Да бъде Божията воля! Да се облагородим и изново родим! Бог в нас да проявим!
И доще време, когато всички се събереме, Светлината прекрасна, за нас ще е Благословение.
Мир, Радост и Веселие за всичките души тук дошли, да си пожелаваме!
Любов, Истина и Мъдрост да притежаваме и отдаваме!
Бог  да прославяме!


Тагове:   Бог,   мир,   светлина,   душа,   радост,   любов,


Гласувай:
5



1. barin - Здравей, Светлина. Съгласен съм с ...
04.01.2022 18:51
Здравей, Светлина. Съгласен съм с тези три важни неща, но гледано от по-висока гледна точка. За нас трите важни неща са: къде се ражда човек, какво образование ще получи и изобщо какво ще научи и третото- с кого ще се събере( половинката му). Всеки си отива от този свят с багажа си и с наученото.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svetlina551
Категория: Други
Прочетен: 123567
Постинги: 62
Коментари: 12
Гласове: 77
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930